In het Rijks

Middeleeuwen en renaissance: Maria met kind

Episode Summary

In deze aflevering spreekt host Janine Abbring met conservator tekeningen van het Rijksmuseum Ilona van Tuinen over een zeldzame 15de-eeuwse tekening van Maria met kind. Wereldwijd zijn er nog ongeveer 600 tekeningen uit de late middeleeuwen bekend. Het Rijksmuseum bezit er ook een aantal. Vaak weten we heel weinig van deze tekeningen. Door wie zijn ze gemaakt? Met welke functie zijn ze gemaakt? Waar zijn ze gemaakt? Door heel goed te kijken, te vergelijken met andere tekeningen, en door aanvullend onderzoek, geven deze vroege tekeningen echter meer informatie dan je in eerste instantie zou vermoeden. Wil je meer weten? Ga naar rijksmuseum.nl/podcast

Episode Notes

In deze aflevering spreekt host Janine Abbring met conservator tekeningen van het Rijksmuseum Ilona van Tuinen over een zeldzame 15de-eeuwse tekening van Maria met kind.  

Wereldwijd zijn er nog ongeveer 600 tekeningen uit de late middeleeuwen bekend. Het Rijksmuseum bezit er ook een aantal. Vaak weten we heel weinig van deze tekeningen. Door wie zijn ze gemaakt? Met welke functie zijn ze gemaakt? Waar zijn ze gemaakt? Door heel goed te kijken, te vergelijken met andere tekeningen, en door aanvullend onderzoek, geven deze vroege tekeningen echter meer informatie dan je in eerste instantie zou vermoeden.  

Wil je meer weten? Ga naar rijksmuseum.nl/podcast