In het Rijksmuseum

Middeleeuwen en renaissance: gebedsnoten

Episode Summary

Middeleeuwen en renaissance: gebedsnoten De wereld in een pingpongbal, zo zou je het voorwerp in deze aflevering kunnen beschrijven. De allerkleinste houtsnijwerken in het Rijksmuseum zijn te zien in de allereerste zalen die je als bezoeker betreedt. Het zijn gebedsnoten, grootse kunst op minuscuul formaat. Host Janine Abbring spreekt met senior conservator beeldhouwkunst Frits Scholten over deze hele kleine beeldhouwwerkjes: hoe ze gemaakt zijn, door wie ze gemaakt zijn en waar ze voor dienden. Host Janine Abbring spreekt met senior conservator beeldhouwkunst Frits Scholten over de kleinste beeldhouwwerken van het Rijksmuseum. Ga voor meer informatie en afbeeldingen naar rijksmuseum.nl/podcast. De aankoop van de gebedsnoot in deze aflevering is mogelijk gemaakt door het Ebus Fonds/Rijksmuseum Fonds.

Episode Notes

Middeleeuwen en renaissance: gebedsnoten  

De wereld in een pingpongbal, zo zou je het voorwerp in deze aflevering kunnen beschrijven. De allerkleinste houtsnijwerken in het Rijksmuseum zijn te zien in de allereerste zalen die je als bezoeker betreedt. Het zijn gebedsnoten, grootse kunst op minuscuul formaat. Host Janine Abbring spreekt met senior conservator beeldhouwkunst Frits Scholten over deze hele kleine beeldhouwwerkjes: hoe ze gemaakt zijn, door wie ze gemaakt zijn en waar ze voor dienden.  

 

 

Host Janine Abbring spreekt met senior conservator beeldhouwkunst Frits Scholten over de kleinste beeldhouwwerken van het Rijksmuseum.  

 

Ga voor meer informatie en afbeeldingen naar rijksmuseum.nl/podcast. 

 

De aankoop van de gebedsnoot in deze aflevering is mogelijk gemaakt door het Ebus Fonds/Rijksmuseum Fonds.