In het Rijks

BONUS! 75 jaar vrijheid: de bevrijdingsrok

Episode Summary

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In deze bonus-aflevering staat een symbool van deze viering centraal: de bevrijdingsrok. Een verhaal over feest, herinneringen aan dierbare overledenen en levenslessen uit de oorlog. In deze aflevering spreekt journalist en podcastmaker Mijke van Wijk met junior conservator geschiedenis Marion Anker over het ontstaan van de bevrijdingsrok en met Annemie Boissevain, die haar bevrijdingsrok schonk aan het Rijksmuseum. Op rijksmuseum.nl/podcast vind je meer informatie en een afbeelding van de bevrijdingsrok in deze podcast.

Episode Notes

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In deze bonus-aflevering staat een symbool van deze viering centraal: de bevrijdingsrok. Een verhaal over feest, herinneringen aan dierbare overledenen en levenslessen uit de oorlog.  

In deze aflevering spreekt journalist en podcastmaker Mijke van Wijk met junior conservator geschiedenis Marion Anker over het ontstaan van de bevrijdingsrok en met Annemie Boissevain, die haar bevrijdingsrok schonk aan het Rijksmuseum.  

Op rijksmuseum.nl/podcast vind je meer informatie en een afbeelding van de bevrijdingsrok in deze podcast.